Krav om mundbind i foyer

Kære alle.

På grund af det stigende antal smittede, er der nu krav om anvendelse af mundbind i foyer området, men ikke i selve biografen.

Dette gælder hermed fra 2. juledag.

Læs selv teksten fra Danske Biografer:


MUNDBIND SKAL ANVENDES I SALGS-OMRÅDET

De seneste dages voldsomme vækst i smittetal kombineret med den ny variant, der er blevet meget udbredt meget hurtigt i Danmark, betød, at regeringen og Folketinget i går, på baggrund af input fra Epidemikommissionen, besluttede at skrue op for antallet og omfanget af restriktioner i Danmark.

Men heldigvis går biograferne fri også i denne omgang. For biograferne gælder fortsat:

Ved udbud af mere end 100 billetter skal der kontrolleres coronapas

I må i princippet fylde biografen til sidste plads, hvis det er muligt.

Restriktionerne træder i kraft fredag (10. december) kl. 16.00.

Flere har spurgt til brug af mundbind

Det er ikke et krav for at kunne gå i biografen. Men der er lidt uklarhed på et konkret område, og jeg har spurgt i ministeriet for at blive oplyst herom.

Sagen er, at på den ene side er meldingen, at der ikke er krav om mundbind i brancher og sektorer under Kulturministeriet. Dette fik jeg bekræftet i slutningen af november.

På den anden side gælder, at i ”dagligvarebutikker (..) samt take-away steder” og ”udvalgsvarebutikker” gælder krav om mundbind. Og ministeriet døjer med at kategorisere de ret forskellige udsalg/kiosker/caféer, der findes i vores biografer – der er jo mange forskellige måder at sælge concession etc. på, må vi indrømme.

NYT

Jeg fik torsdag sidst på eftermiddagen svar fra ministeriet, og det gengiver jeg her:

Der gælder som udgangspunkt krav om brug af mundbind eller visir for både kunder, gæster og ansatte i detailhandlen (fx slikbutikker) og på serveringssteder (fx caféer). Kravet gælder også butikker/caféer med tilknytning til biografer eller andre kulturinstitutioner.

Ansatte kan dog undtages kravet om brug af mundbind eller visir, hvis den pågældende medarbejder kan forevise coronapas. I sådanne tilfælde skal coronapasset forevises arbejdsgiveren, uagtet om arbejdsgiveren har pålagt sine ansatte at forevise coronapas.